Ga direct aan de slag met het verbeteren van uw fysieke en mentale conditie.

Wij doen dat door middel van een modulair systeem. We kennen drie aandachtsgebieden in het traject en u kunt zelf bepalen op welke wijze en hoeveel aandacht er aan elk van die gebieden geschonken wordt. Tijdens een uitgebreide intake wordt met u de te volgen weg naar fitter zijn besproken. Wij willen veel van u weten. Natuurlijk nemen we u letterlijk de maat door middel van verschillende weeg- en meetmethodes. We willen van u weten of u contra-indicaties heeft, wat uw eet- en bewegingspatroon is en wat u zelf als realistische te behalen doelen ziet in relatie tot het door gewenste gewichtsverlies en het wegwerken van de ongewenste figuurverstorende vetlaagjes. In overleg met uw coach wordt dan besproken wat voor u de manier is om tijdens een traject van 4 tot 8 weken de door u gestelde doelen te behalen. U kunt dit traject zo vaak volgen als nodig en/of wenselijk is.

De volgende 3 aandachtsgebieden vormen samen het modulaire systeem naar een fitter leven.

Thermo Contrast Therapie (TCT)

TCT is de moderne variant van de wisselbaden-therapie, die al duizenden jaren wordt toegepast. De therapie zorgt voor herhaaldelijke vasodilatatie (vaatverwijding) en vasoconstrictie (vaatsamentrekking) en activeert daarmee de werking van de vaten en de doorbloeding van het weefsel. Hierdoor worden voedingsstoffen sneller aangevoerd naar het weefsel en afvalstoffen
sneller afgevoerd.

De TC Cryo

Ten behoeve van de wellness sector heeft TCS de TC Cryo ontwikkeld. De machine schakelt in slechts 6 sec. over van + 6° C naar + 41° C. Dit is uiterst snel en effectief.
Hoe lang warmte en koude toegevoerd worden, kan met de TC CRYO geheel aan de eisen voor uw situatie worden aangepast en computergestuurd worden geregeld. De koude en warmte worden overgebracht door middel van wraps die op het te behandelen lichaamsdeel worden aangebracht. Er zijn verschillende soorten cryo behandelingen en in alle gevallen geldt dat periodes van afkoeling worden gecombineerd met (korte) periodes van opwarming. De afwisseling is nodig omdat de huid bij blootstelling aan koude het lichaam begint te isoleren. Door tussendoor korte periodes te verwarmen
zetten we de isolatie stop en de haarvaten weer open, zodat de volgende koude fase van de behandeling weer optimaal resultaat heeft.

De TC Cryo biedt behandelmethoden voor:
Cryolipolyse
Cellulitis
Lymfoedeem
Lipoedeem

De dikte van de onderhuidse vetlaag boven de spieren, kan door gezonde voeding en lichaamsbeweging worden verminderd. Het vet dat we daar kunnen verbranden is bruin vet. We slaan echter ook overtollige energie op in de vorm van wit vet, dat zonder omzetting in bruin vet niet te verbranden is. Met TC Lipolyse (Thermo Contrast Lipolyse) wordt de huid en het onderliggende vet- en spierweefsel gekoeld tot 6 graden Celsius. De spieren willen het lichaam op temperatuur houden (37 graden Celsius) en gaan daarom rillen om warme te produceren. Daarbij komt het hormoon Irisin vrij. Dit lichaamseigen hormoon zet het bruine vet aan tot verbranding, zodat het lichaam op temperatuur blijft. Hierdoor neemt het volume van het bruine vet af. Daarnaast heeft Irisin de eigenschap dat het de aanmaak van nieuwe witte vetcellen remt. Hierdoor heeft een behandeling een langer doorwerkend effect. Een ander effect van het toevoeren van koude is dat de lever het lichaamseigen hormoon FGF21 begint te produceren. Dit hormoon helpt om insuline beter te laten functioneren. Dit is belangrijk omdat deze drie factoren gezamenlijk het witte vet beginnen om te zetten in bruin vet dat vervolgens kan worden verbrand. Zo kunnen we dus tijdens een behandelreeks de witte vetlaag aanpakken én verminderd de lichaamsomvang van het behandelde probleemgebied omdat we het bruine vet verbranden. Aangezien de huid een uitstekende isolerende werking heeft wordt in afwisseling met de koude tussendoor ook gedurende korte tijd warmte toegevoerd (41 graden Celsius). De warmte heeft tot effect dat de bloedvaten open gaan staan waardoor de huid niet langer in isolatiemodus staat. Daardoor heeft de volgende koude sessie weer optimaal resultaat. De veilige ondergrens van 6 graden wordt aangehouden omdat een lagere temperatuur geen beter resultaat geeft en dus niet nodig is. De methode is veilig en er is dus geen sprake van bevriezen. De medisch gecertificeerde apparatuur controleert dat continu.

Dus:

✔ Gericht afvallen op specifieke plaatsen

✔ Met alleen een kuur kan 3 tot 10 cm omvangsverlies gerealiseerd worden. In combinatie met meer bewegen en de juiste voeding kan dit oplopen tot 20 cm (buikomvang).

✔ Veilige temperaturen; 6° C, dus geen vriezen!

✔ Behandeling van grote oppervlaktes m.b.v. speciale wraps.

✔ Twee zones tegelijkertijd behandelen d.m.v. twee wraps.

✔ Versneld afvoeren van afvalstoffen en snel omvangverlies d.m.v. Thermo Contrast Therapie

www.tcclinics.nl
Gratis TC Cryo behandeling

Voedingsadvies

Uw eetpatroon is een belangrijke factor in uw leven. Het bepaalt uw gewicht, uw energieniveau en zelfs uw gezondheid. Soms besluiten mensen om te gaan lijnen, maar dit is absoluut niet de juiste oplossing; U gaat namelijk een vrij radicaal gevecht aan met uw lijf. Dat resulteert vaak in moeheid, lusteloosheid en een slecht humeur, uw lichaam heeft het namelijk erg druk met deze ingrijpende veranderingen en moet het vaak stellen met een onvolledige voeding. En aangezien een dieet van tijdelijke aard is zitten de verloren kilo’s er bijna net zo snel weer aan, vaak met wat extra reserves!

Ik kijk samen met u naar uw huidige voedingspatroon en proberen dit te verbeteren. We vragen dus NIET van u om dingen te gaan eten die u niet lekker vindt of alles te laten staan wat u wél lekker vindt. Vaak zijn wijzigingen in de verhoudingen of portie groottes al voldoende voor een zichtbaar en voelbaar resultaat!

Verder bieden we u nog de mogelijkheid om met supplementen uw voeding aan te vullen of uw stofwisseling te verbeteren. Dit kan ervoor zorgen dat uw honger afneemt, uw gewichtsverlies wat sneller verloopt of uw energie toeneemt.

Bewegingsadvies

Beweging is belangrijk maar ook relatief. Want een fitness abonnement kan een uitkomst zijn, maar kan ook te zwaar zijn, te hoogdrempelig of gewoonweg niet motiverend. Vaak wordt er dus met goede moed aan begonnen, maar ligt het pasje uiteindelijk te verstoffen op de kast.

Samen kijken we wat er verbeterd kan worden, maar dan ook op uw maat! Wat vindt u leuk? Zijn er lichamelijke beperkingen waar rekening mee gehouden moet worden? Wat is er in de buurt beschikbaar? Want beweging kan zo simpel zijn als wandelen, fietsen of zwemmen. En als u dan lichamelijke klachten heeft die u beletten om goed te bewegen? Ook daar kunnen we vaak bij helpen, want de wisselbaden therapie van de TC CRYO zorgt voor een betere doorbloeding en kan zo voor pijnvermindering zorgen en een energietoename. Zo gebruiken we het apparaat ook om de klachten van Lymfoedeem en lipodeem te bestrijden!