TIPS VOOR EEN KOOLHYDRAATARME BARBECUE
POWERSLIM BARBECUE TIPS
Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën?
Gelukkig past barbecueën goed in het PowerSlim programma. Met deze tips en heerlijke BBQ recepten kan ook jij genieten van een verantwoorde barbecue, waarbij gezelligheid en lekker eten voorop staan!
Tips voor een slanke barbecue
TIP 1: STIL JE TREK VOORDAT JE BEGINT
Vaak duurt het even voordat de barbecue opgestookt is en de juiste temperatuur heeft behaald. Ondertussen krijg je steeds meer trek in dat stukje stokbrood met kruidenboter. Herkenbaar? Neem voordat je gaat barbecueën in plaats van stokbrood een rauwkostsalade. Wen jezelf dit
aan, want dit is ook een tip om je streefgewicht straks te behouden! Zorg er ook voor dat je een goede PowerSlim lunch hebt gehad in de middag en plan van te voren nog een PowerSlim tussendoortje. Je bent op die manier beter verzadigd en zo kun je al die heerlijk geurende stokbroodjes beter weerstaan.
TIP 3: EEN GEZONDE BALANS IS BELANGRIJK, WAT SCHEP JE OP JE BORD EN HOEVEEL?
Spreek met jezelf voor de barbecue af, dat je twee kleine porties mager vlees of vis mag eten. Neem halve stukjes vlees en vis en vul de rest van je bord met gegrilde groentes of salades. Zo doe je toch mee en heb je voldoende variatie, zonder jezelf te overeten of uit ketose te raken.
TIP 5: MAAK ZELF SLANKE SAUSJES
Bekende dikmakers zijn natuurlijk de sauzen bij de barbecue. Kant-en-klare sauzen zitten vol suikers en vetten. Je bent misschien gewend om rode sauzen te kiezen omdat deze minder vet bevatten dan witte sauzen, maar let op! Rode sauzen bevatten suikers en het is juist belangrijk om koolhydraten te vermijden tijdens het volgen van het PowerSlim programma. Volvette mayonaise is een betere keuze dan ketchup of curry. Nog beter is om zelf sauzen en dips te maken op basis van magere kwark of Griekse yoghurt 0% vet. Zo kun je zelf gemakkelijk tzatziki maken met magere kwark, knoflook, komkommer en wat peper en zout. Of maak de heerlijke limoen-yoghurt saus van de recepten in dit document. Natuurlijk kun je ook kiezen voor de lekkere PowerSlim honing-mosterd dressing.
TIP 2: KIES VOOR MAGER VLEES OF VIS
Kies bij de barbecue voor magere vleessoorten zoals biefstuk, runderbavette, varkenshaas, kipfilet en kalkoenfilet. Vermijd speklappen, hamburgers, worstjes en kippenpootjes. Ga niet altijd voor vlees maar geniet ook van vis op de barbecue. Kies uit garnalen, tonijn, kabeljauw of coquilles en in fase 1 maximaal 1 x per week voor zalm of forel. Nog een groot voordeel van de barbecue is dat je geen extra olie of boter gebruikt om je vlees of vis te bereiden. Dit scheelt ook flink in het aantal calorieën
TIP 4: MARINADE VOOR MAXIMALE SMAAK MET MINIMALE CALORIEËN
Met marinade kun je je vlees en vis zo lekker maken dat je eigenlijk niet eens meer saus nodig hebt. Met olie, azijn, citroensap en kruiden maak je de lekkerste marinades. Wist je dat vlees malser wordt van het zuur in de marinade terwijl vis hier juist steviger van wordt? Met deze tip kun je ook mager vlees heerlijk mals bereiden op de barbecue.
TIP 6: VUL JE BORD MET EEN HEERLIJKE SALADE
Kant-en-klare salades bevatten veel koolhydraten en vetten. Maak daarom je salades zelf. Ben je uitgenodigd voor een barbecue en bang dat er weinig voor jou tussen zit wat past binnen het PowerSlim programma? Neem dan je eigen salade of groentes om te grillen mee. Zo ben je niet alleen attent, maar ook verzekerd van een gezonde optie.
TIP 7: DRINK WATER TIJDENS HET ETEN
Tijdens een barbecue ben je veel langer aan het eten dan dat je normaal doet. Het is warm weer en vaak vloeit de alcohol rijkelijk. Als je alcohol écht niet kunt laten staan, beperk je dan tot maximaal één glas droge witte wijn en stap daarna over op water. Om het water meer smaak te geven kun je er blaadjes munt, schijfje citroen en/of dunne reepjes komkommer bij doen.
Klik hierboven op de foto en download de BBQ tips van PowerSlim inclusief lekkere recepten. Bijvoorbeeld gevulde portobello, pittige visspiesjes, gegrilde knoflookcitroen kip een guacamole dip.