6 TIPS OM JE VAKANTIE KILO’S SNEL KWIJT TE RAKEN

6 TIPS OM JE VAKANTIE KILO’S SNEL KWIJT TE RAKEN

Hopelijk heb je genoten van een heerlijke zomer! Misschien ben je de grens over gegaan of heb je genoten van het zonnetje in ons eigen land. Inmiddels zijn alle scholen weer begonnen en is vrijwel iedereen ook weer aan het werk. Weer terug naar ons normale dagelijkse ritme.

Misschien heb je in de vakantie de teugels wat laten vieren. Heb je een extra wijntje gedronken, had je een gezellige barbecue of zat je lekker op het strand aan de cocktails. En misschien was al dat lekkers ook wel terug te zien op de weegschaal. De “vakantiekilo’s”, een alom bekend probleempje bij velen van ons. En nu alles weer ‘normaal’ is, heb je misschien ook de behoefte om er wat aan te doen.

Maar waar begin je? Hierbij heb ik een aantal tips voor je opgesteld die je daar bij kunnen helpen:

1. MAAK JE NIET AL TE DRUK!

Waarschijnlijk gaat het maar om een paar kilo en de kans is groot dat dit met name vocht is. Vaak heb je (ongemerkt) meer zout gegeten en het is natuurlijk erg warm geweest, dus de kans is groot dat je meer vocht vasthoudt dan normaal. Schrik dus niet meteen als de weegschaal 4 kilo meer aangeeft de dag na je vakantie. Dit is heus niet alleen vet. Na een paar dagen of een week zul je zien dat de meeste kilo’s alweer verdwenen zijn.

2. DRINK VOLDOENDE WATER

Drink voldoende water om je lichaam te helpen dit vocht weer af te voeren. Dat wil zeggen 1,5 tot 2 liter water per dag. Is het nog heel warm en zweet je meer? Dan kun je beter 2,5 tot 3 liter water drinken. Verban de alcohol weer alleen naar het weekend (met mate). Of nog beter: drink geen alcohol. Alcohol zorgt ervoor dat je vetverbranding langzamer gaat, en die vetverbranding willen we nu na de vakantie juist op een hoger pitje zetten.

3. ZORG VOOR RITME

In de vakantie slaap je vaak uit en ontbijt je wat later. Misschien wel met allerlei broodjes, croissantjes en niet verantwoorde sapjes. Een ijsje hier, een barbecue daar; stiekem eet je vaak een stuk meer tijdens deze vrije dagen. Het scheelt al heel veel als je weer gewoon in je dagelijkse ritme zit en op normale tijden, zo’n 5 à 6 keer per dag iets eet. En dan natuurlijk ook de normale hoeveelheden.

4. EET MINDER KOOLHYDRATEN

Vaak voelt je buik ook wat opgeblazen na een weekje vakantie vol lekkers. Probeer dan om bij de avondmaaltijd de koolhydraten zoals pasta, rijst of aardappelen te laten staan en voor een lichtere maaltijd te gaan. Je zult merken dat je daardoor ook sneller het vocht wat je vasthoudt kwijtraakt.

5. KOOK ZELF

Ga weer lekker zelf in de keuken staan en kook voedzame, gezonde maaltijden. Geen inspiratie? Kijk hier voor koolhydraatarme recepten. Vind je het met name lastig om te zorgen voor een verantwoorde lunch die je ook nog eens gemakkelijk meeneemt naar je werk? Kijk eens naar onze tips met lekkere ‘lunches to go’.

6. BEWEEG MEER!

De tijd van lekker luieren is voorbij. Zorg er voor dat je weer meer gaat bewegen. Geen zin om gelijk je hardloopschoenen aan te trekken? Begin dan met kleine veranderingen zoals lopend of met de fiets naar school, het werk of de supermarkt te gaan. Of gewoon lekker een stukje wandelen. Dit is zeker in de avond fijn. Probeer dit op je eigen tempo te bouwen naar minimaal 5 x per week en dan 30-60 minuten.

Heb je de smaak goed te pakken? Dan kun je als je wilt nog een stapje verder gaan en op zoek gaan naar een sport die je leuk vindt. Probeer dan om 2-3 keer per week te gaan sporten waarbij de ademhaling flink versnelt en je gaat zweten. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een leuke sportschool of groepstraining, een teamsport, ga hardlopen of pak je oude sport weer op.

Extra hulp nodig bij het verliezen van die extra kilo’s? Maak dan eens kennis met PowerSlim. Samen met een uitgebalanceerd voedingsprogramma help ik jou weer beter in je vel te komen.

Meer artikelen

Starten met een gezonde levensstijl - 11 tips

Tips voor beginners

Begin jij het nieuwe schooljaar met een gezonde levensstijl? In het begin zal dit even wennen zijn. Nieuwe gewoontes aanleren is namelijk niet makkelijk. Wij geven je een aantal tips zodat jij een goede start kan maken met jouw verantwoorde, nieuwe levensstijl!

Let op je vochtinname

Op hoeveel glazen water zit jij per dag? Tel eens hoeveel glazen water jij dagelijks drinkt. Een groot glas water bevat ongeveer 250 ml. Kom jij dagelijks uit op 1,5 tot 2 liter?

Plannen

Plan je eetmomenten in voor de volgende dag, zo kom je nooit zonder PS. food & lifestyle tussendoortje te zitten en heb je ook niet de behoefte om naar iets ongezonds te grijpen. Naast een dagplanning helpt het velen om in het weekend een weekmenu samen te stellen. Welke avonden heb je weinig tijd? En wanneer heb je een lunch voor onderweg nodig? Door een weekmenu samen te stellen kom je niet voor verrassingen te staan en kun je ervoor zorgen dat je alle boodschappen voor de aankomende week in huis hebt.

Zoek uit wat je lekker vindt

In het begin is een ander eetpatroon misschien lastig en even zoeken, maar al snel leer je steeds meer. Wat zijn jouw favoriete producten? Wat zijn gemakkelijke tussendoortjes voor onderweg? Je wordt er steeds handiger in en je weet straks precies wat je gemakkelijk mee kunt nemen naar je werk of een dagje uit.

Extra groente

Leer jezelf aan om meer groentes te eten. Niet alleen bij de avondmaaltijd maar ook tijdens de lunch en zelfs het ontbijt kun je groente toevoegen aan je maaltijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een roerei met spinazie en champignons om de dag mee te beginnen? Of een lekker meerzaden bolletje waar je extra rucola en rode biet aan toevoegt.

HOE HERKEN JE EEN WINTERDIP

De feestdagen zijn allang voorbij maar de winter nog niet. Het is ’s avonds vroeg donker en de temperaturen zijn laag.

Hoe herken je een winterdip? Deze periode kan je echt het gevoel hebben dat je minder energie hebt dan andere dagen. Het is lastiger opstaan en het liefst kruip je hele dagen onder een dekentje op de bank.

Een winterdip kan gepaard gaan met een toegenomen eetlust, trek in zoetigheid en gewichtstoename.

Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom geven we jou een paar tips om lekkerder in je vel te zitten (én die overtollige centimeters kwijt te raken).

1.    Maak regelmatig een wandeling

De natuur is prachtig, ook in de winter. Trek je warme laarzen en kleren aan en ga naar buiten. De buitenlucht zorgt ervoor dat je kunt ontspannen. Daarnaast draagt regelmatig bewegen bij aan jouw gezonde levensstijl.

2.    Zet jezelf op 1

Leer te luisteren naar je eigen behoeftes. Het is belangrijk om vooral dingen te doen waar JIJ energie van krijgt. Dit kan op meerdere manieren. Je kunt bijvoorbeeld een hobby oppakken waar jij energie van krijgt. Of trakteer jezelf op een voedzame, gezonde maaltijd en zorg goed voor jezelf.

3.    De TC Cryo behandeling

Voor veel mensen geldt dat zij lekkerder in hun vel zitten als ze net die extra centimeters kwijtraken. Je zelfvertrouwen stijgt, je kunt die leuke kleren weer aan en je krijgt meer energie. Je voelt je goed en hierdoor geef je die winterdip geen schijn van kans.

Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Met de TC Cryo behandeling kun je maar liefst 3 tot 10 centimeter kwijtraken bij een gemiddelde kuur van 4 behandelingen. Je kunt zelfs kiezen op welke zone jij deze centimeters kwijt wil raken.

Neem bijvoorbeeld de benen, de armen of de buik of zelfs onderkin kunnen we ook behandelingen.

Natuurlijk moet je je lichaam wel een reden geven om het vet te verbranden. De TC Cryo geeft de beste resultaten in combinatie met een gezonde levensstijl. Hierbij kunnen wij je ook helpen met onze 2 methodes PS food&lifestyle of Newfigure

Waar wacht je nog op?

Plan hier je 1e behandeling voor €79 ipv €119 per zone of ga gelijk voor een complete kuur voor 4x €379, of 5x voor €450,  en voel je op je best.

LATEN WE DEZE BIJZONDERE TIJD OMBUIGEN NAAR POSITIVITEIT.

Laten we deze bijzondere tijd ombuigen naar positiviteit en er ook persoonlijk sterker uitkomen… door trots te zijn op hoe we ons hier doorheen slaan, hoe we families en vrienden bij elkaar houden en vooral op onze eigen discipline om óók nog goed voor onszelf te zorgen. Want zeg nou zelf, als je fijn in je vel zit kun je alles aan!

Om iedereen een hart onder de riem te steken nodig ik je uit om mee te doen aan de nieuwjaarschallenge! Als je meedoet krijg je de eerste ontbijtbox twv € 30 gratis, een super leuke scheurkalender van 365 dagen met veel tips recepten en quotes! En bij 5 kilo gewichtsverlies krijg je zelfs een TCC Cryo-behandeling twv € 99,95!

Tevens is er de mogelijkheid dat ik je vanaf 1 januari online ondersteun.

Let op: deze actie is geldig tot en met 28 februari 2021!